Wijn : Castello di Cicognola L'Ala Barbarasso
Beschrijving:
De druiven van deze cuvée worden deels gedroogd op de wijnstok door de toevoer van vocht tijdelijk te blokkeren. Het overblijvende sap in de druiven wordt daardoor geconcentreerder. Nadien worden de druiventrossen op hun geheel gefermenteerd waarbij de schil en de steeltjes ook hun smaak en tannines afgeven en er meer structuur verkregen wordt.
Opvoedig gedurende 10 maanden in grote vaten van 600 liter.
Deze droge rode wijn heeft een fruitig-zoetige kant, maar die zeer mooi in evenwicht gehouden wordt door de frisse zuren van de Barbera.
Gastronomie:
- Stoofschotels
- Kruidige bereidingen
- Gemarineerd wild
- Krachtige kazen
- Naam:
- Castello di Cicognola L'Ala Barbarasso
- Jaartal:
- 2018
- Land:
- Italië
- Regio:
- Lombardije
- Domein:
- Castello di Cicognola
- Appellatie:
- Provincia di Pavia IGT
- Maat:
- 750 - Bouteille
- Type:
- Fris/fruitig rood
- Houtlagering:
- Nee
- Druiven:
- Barbera
- Prijs:
- 18,50 €
- Voorraad:
- In voorraad