Wijn : Castello di Cicognola L'Ala Barbarasso

Beschrijving:

De druiven van deze cuvée worden deels gedroogd op de wijnstok door de toevoer van vocht tijdelijk te blokkeren. Het overblijvende sap in de druiven wordt daardoor geconcentreerder. Nadien worden de druiventrossen op hun geheel gefermenteerd waarbij de schil en de steeltjes ook hun smaak en tannines afgeven en er meer structuur verkregen wordt.

Opvoedig gedurende 10 maanden in grote vaten van 600 liter.

Deze droge rode wijn heeft een fruitig-zoetige kant, maar die zeer mooi in evenwicht gehouden wordt door de frisse zuren van de Barbera.

Gastronomie:

  • Stoofschotels
  • Kruidige bereidingen
  • Gemarineerd wild
  • Krachtige kazen

 

Naam:
Castello di Cicognola L'Ala Barbarasso
Jaartal:
2018
Land:
Italië
Regio:
Lombardije
Domein:
Castello di Cicognola
Appellatie:
Provincia di Pavia IGT
Maat:
750 - Bouteille
Type:
Fris/fruitig rood
Houtlagering:
Nee
Druiven:
Barbera
Prijs:
18,50 €
Voorraad:
In voorraad